Vitamin C sa šipkom 500mg x 100 kapsula ROK TRAJANJA: 31.03.2023.

Akcija!

Vitamin C sa šipkom 500mg x 100 kapsula ROK TRAJANJA: 31.03.2023.

6,03  (45,43 kn)

1 na zalihi

Vitamin C sudjeluje u mnogim biokemijskim reakcijama u tijelu.
Utječe na rad mnogih enzima. Ima važnu ulogu u oksidoreduktivnim procesima i u staničnomu disanju. Sudjeluje u metabolizmu tirozina i fenilalanina, u sintezi međustanične tvari iz kosti zubi i kapilarnoga endotela. Potreban je i za zaštitu reduktaze folne kiseline. Značajan je kao esencijalni faktor u izmjeni tvari željeza i za redukciju bakra. Nezamjenjiv je u sintezi kolagena.
Nedovoljan unos C vitamina može dovesti do hipovitaminoze, a veliki manjak vodi ka bolesti skorbuta. Najvažnije promjene zbog manjka vitamina C događaju se na kostima i u krvnim kapilarama. Zubi postaju klimavi, a zubno je meso otečeno i krvari.

Swanson Vitamin C uz dodatak koncentrata ploda šipka visokovrijedan je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kolagena, kostiju, kože, krvnih žila, zubi, doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa, normalnoj psihološkoj funkciji, metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava, povećava apsorpciju željeza, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, regeneraciji reducirane forme vitamina E, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Sastojci u dnevnoj dozi: 1 kapsula sadrži 500 mg vitamina C – askorbinske kiseline i 50 mg praha ploda šipka

Način primjene: 1 kapsula jednom dnevno iza obroka ili između obroka s tekućinom

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.