Papar bijeli u zrnu 1000g

174,90 kn

-+

Papar je uz sol, u svakodnevnoj primjeni najrašireniji začin na svijetu. Glavna bioaktivna komponenta papra, zaslužna za njegovo nadražujuće svojstvo je piperin. Brojne studije govore o njegovim antioksidativnim i antiupalnim benefitima. Danas poznajemo preko 2000 vrsta papra, no najčešće se koriste crni, bijeli, zeleni, crveni i jamajkanski papar odnosno piment.

Papar najbolje zadržava svoju aromu ako se čuva u zrnu te se kao takav i koristi ili se melje neposredno pri kuhanju. Poboljšava aromu svim jelima, a u Indiji se koristi i kao dodatak čajevima.

Bijeli papar dobiva se od potpuno zrelih bobica, a koristi se samo sjemenka bez vanjske opne. Postupak skidanja opne zahtijeva prethodno namakanje, uslijed kojeg dolazi do omekšavanja vanjske opne te se ona u odvaja i u potpunosti otklanja. Nakon toga slijedi sušenje zrna papra.

Zbog nedostatka nekih sastojaka koji su odstranjeni zajedno sa vanjskiom opnom, bijeli se papar razlikuje po okusu od crnog, a najčešće se koristi u svijetlim umacima i krem juhama kako bi sačuvao njihov atraktivan izgled.

Sastojci: bijeli papar u zrnu

Pakiranje: 1000g

Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu.

Stavlja na tržište: Nutrimedica d.o.o., Udbinska 34, 10 000 Zagreb