Ulje konoplje BIO 500ml

69,90 kn

-+

Sjemenke konoplje ( Cannabis sativa) sadrže 80% esencijalnih masnih kiselna što je više od bilo koje druge biljke. Ljudski organizam ne može proizvesti esencijale masne kiseline i upravo zbog toga je ova biljka tako ljekovita. Od tih sjemenki proizvodi se i ulje čija ljekovitost leži u savršenom omjeru esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6. Taj omjer je 1:3 prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Omega masne kiseline pomažu u prevenciji od mnogih bolesti krvožilnog sustava te su neophodne za pravilan stanični metabolizam.  Konopljino ulje je jedino jestivo ulje koje u svom sastavu ima gama linolensku i steraedonsku kiselinu koje igraju veliku ulogu u našem metabolizmu pod utjecajem stresa. Ulje konoplje u potpunosti zamjenjuje ulje noćurka i boreča te je znatno boljeg okusa. Okus ulja je nešto između maslinovog ulja i bučinog, ali balaže i ostavlja vrlo pozitivan organoleptički dojam.
Ulje konoplje također djeluje protuupalno i ne zatvara pore, što je idealno za problematičnu kožu sklonu ekcemima i aknama. Istraživanja i zadovoljni korisnici ulja od konoplje potvrdili su da je vrlo učinkovita i za zdravlje noktiju i kose, čini ih čvršćim i sjajnijim. Istraživanje liječnika iz Finske pokazalo je da osobe s atopičnim dermatitisom (ekcemom) nakon korištenja ovoga ulja imaju manje problema sa svrabom, suhoćom i upalnim promjenama na koži.

Protuupalno djelovanje se nalazi na vrhu pozitivnih učinaka ekološkog ulja konoplje i zbog tog svojstva preporuča se osobama sa kardiovaskularnim problemima. Masne nakupine kolesterola na našim žilama između ostalog nastaju i zbog upalnih promjena što u konačnici dovodi do arteroskleroze. Istraživanja na osobama sa tim problemima pokazala su da se koncentracija kolesterola značajno smanjuje kod  osoba koje redovito uzimaju linolnu i gama- linolensku kiselinu. Zaključno, može se reći da ulje konoplje  može imati pozitivan učinak jer je bogato upravo tim mastima.