Bjelanjak u prahu 1 kg

Bjelanjak u prahu 1 kg

57,00  (429,47 kn)

čisti protein bjelanjka u prahu
neutralnog okusa i mirisa, dobro topljiv u vodi
bez ikakvih aditiva i sladila
ne sadrži laktozu, masti i ugljikohidrate
brza apsorpcija i visok sadržaj BCAA
u sportskoj prehrani protein izbora kao alternativa sirutci
u kulinarstvu bolja tehnička svojstva od tekućeg bjelanjka
pogodan za izradu svih tipova hrane i međuobroka

Proteos Bjelanjak je čisti bjelanjak u prahu, bez okusa i mirisa, bez aditiva i sladila. Sadrži 84% proteina (čisti albumin), bez masti i ugljikohidrata. Porijeklom je iz kokošjih jaja. Sitno granulirane je strukture, što omogućava dobro otapanje u vodi i manje pjenjenja.
Albumin je prema aminokiselinskom profilu visoko kvalitetni izvor proteina. Koristi se kao referentna točka u definiranju parametra biološke vrijednosti drugih proteina (BV 100).
U sportskoj je prehrani bio protein izbora i zlatni standard prije početka masovne upotrebe proteina sirutke. U odnosu na whey protein, blago sporije je apsorpcije i sadrži nešto manje BCAA. Prednost mu je, u odnosu na whey, to što ne sadrži laktozu, masti i ugljikohidrate. Životinjski je protein izbora kod sportaša koji su intolerantni na laktozu ili iz nekog razloga izbjegavaju sirutku.
U kliničkoj je prehrani, zbog visokog udjela proteina i kvalitete aminokiselinskog profila, bez ugljikohidrata i masti, protein izbora u prehrani osoba koje boluju od dijabetesa ili imaju problema sa regulacijom glukoze u krvi. Pogodan je i za prehranu svih ostalih pacijenata kao alternativa proteinu sirutke.
U prehrambenoj industriji koristi se za izradu svih tipova hrane u koju ide bjelanjak iz jajeta. U domaćinstvu se može, u svakoj prilici, koristiti kao odlična zamjena za tekući svježi bjelanjak. U odnosu na tekući bjelanjak, prah sadrži značajno više proteina (prah je čisti koncentrirani protein), bitno je dužeg roka trajanja, postojan je pri sobnoj temperaturi i boljih teksturnih i vezivnih svojstava.
Proteos Bjelanjak kao sirovinu koristi čisti Bouwhuis Enthoven Low Whip bjelanjak u prahu. Sirovina je proizvedena u Nizozemskoj, prema ISO 22000, BRC, GMP+ standardima. Proteos u vlastitom pogonu u Zagrebu samo vrši direktno prepakiranje bjelanjka iz sirovinskih pakiranja u gotov proizvod, bez ikakvih modifikacija.
Proizvod ne sadrži GMO sastojke, niti su isti korišteni u proizvodnom procesu.