Pročišćena voda za vaš dom

Pročišćena voda za vaš dom

O važnosti vode govori već i sama zastpuljnost u našem tijelu koja iznosi od 60-70% tjelesne mase odrasle osobe adekvatne tjelesne mase do 75-85% tjelesne mase dojenčadi. Voda održava volumen krvi koji utječe na krvni tlak, potiče rad bubrega, služi kao otapalo za mnoge tvari potrebne organizmu, sudjeluje u transportu, pomaže u izbacivanju toksina, regulira tjelesnu temperaturu, razinu elektrolita…
U normalnim okolnostima preporučuje se konzumacija od minimalno 2,5 l vode/dan za odrasle osobe, a kod posebnih stanja poput trudnoće i dojenja, potreban je dodatan unos vode. Također, do pojačanih gubitaka može doći znojenjem prilikom težih fizičkih aktivnosti, dijarejom i urinom u stanju bolesti te prilikom boravka na povišenim temperaturama okoliša. U tim situacijama bitno nam je nadoknaditi izgubljenu tekućinu, ali nam je jednako bitno da ta tekućina kojom to želimo napraviti bude pročišćena, bez ostataka teških metala, kamenca ili bakterija i virusa koji često znaju zalutati u vodovodne cijevi.
Najbolja voda za piće je naravno čista, prirodna izvorska voda. Nažalost nemaju svi mogućnost svakih nekoliko dana ići na izvor po svježu vodu te ju skladištiti u staklenim bocama kako bi se izbjegla kontaminacija toksičnim tvarima koje se mogu nalaziti u plastičnim bocama. Iz toga razloga, potrebno je pronaći drugo, jednostavnije riješenje. Eva filteri za vodu mogu biti odlična pomoć u ovoj situaciji jer u čak 9 faza potpuno filtiraju vodu i na taj način osiguravaju da voda koju pijemo bude pročišćena od klora, kamenca, teških metala, mulja, taloga i ostalih neželjenih tvari, ali da i dalje bude bogata prirodnim mineralima. Osim vodovodne vode, kroz ove filtere možete filtrirati i izvorsku vodu i kišnicu, a voda se filtrira kroz odabrane slojeve tla: ugljen, glinu, kvarcni pijesak i zeolit sa slojevima srebra, a naknadno se mineralizira vulkanskim stijenjem.
Osim što ju pijemo i koristimo prilikom kuhanja, vodu koristimu i za osobnu higijenu. Ponekad nečistoće u vodovodnoj vodi mogu izazvati neželjene promjene na koži poput akni i lišajeva ili kožu učiniti suhom, perutavom i osjetljivom. Eva Ultimate tuš glava mlaz vode čini znatno mekšim čime tuširanje čini ugodnijim, pogotovo za tuširanje novorođenčadi, djece i ljudi koji su skloniji problemima sa suhom i osjetljivom kožom ili onih koji se bore s atopijskim dermatitisom, psorijazom i ostalim kožnim oboljenjima. Štiti kožu od rezidualnog klora, bakterija i kamenca zaostalog u vodovodnoj vodi te smanjuje potrošnju vode za 30%.