FiberAid – prebiotici iz ariša – Arabinogalaktan u prahu 250g

269,90 kn

-+

Prebiotici iz ariša sadržavaju arabinogalaktan  koji pripada skupini nenutrijenata, tj. prehrambenim vlaknima.
Prehrambena vlakna su tvari iz hrane, prvenstveno biljnog podrijetla koje karakterizira to da prolaskom kroz gornji dio gastrointestinalnog trakta ostaju neprobavljeni i kao takvi dolaze do donjeg dijela probavnog trakta.
Prehrambena vlakna čiste probavni sustav i poboljšavaju njegov rad.
Crijevne bakterije koje su autohtono prisutne u crijevima ih probavljaju i metaboliziraju do vrlo korisnih tvari koje smanjuju rizik nastanka raka debelog crijeva, čiste crijeva od kancerogenih i toksičnih tvari i na taj način čuvaju osjetljivu sluznicu probavnog sustava.

Oni imaju i prebiotički učinak što znači da hrane i potiču kolonizaciju dobrih bakterija u crijevima.
Prehrambena vlakna također daju i osjećaj sitosti, usporavaju probavu i ubrzavaju izlučivanje kolesterola te tako djeluju na cijeli organizam i preveniraju nastanak krvožilnih bolesti, raka i dijabetesa.
Prehrambena vlakna se dijele na topiva i netopiva.
Prehrana s dovoljno vlakana učinkovito rješava simptome probavnih bolesti i tegoba.
Arabinogalaktan pripada topivim vlaknima. Ta vrsta dokazano snižava kolesterol i trigliceride u krvi te stabilizira razinu glukoze u krvi.
Osim navedenog prehrambena vlakna mogu djelovati i kao imunostimulatori. Arabinogalaktan jača imunološki sustav “boreći” se s lošim bakterijama i potičuči rast dobrih bakterija, a pokazao se djelotvornim i kod ublažavanja simptoma alergija.

Swanson Larch Tree Arabinogalactan (AG) je dodatak prehrani u obliku praha koji se dobiva iz biljke ariša (Larix decidua) i 100% je prirodni proizvod bez dodatak dodataka kemikalija i aditiva.
Prebiotičkog je učinka i pozitivno djeluje na probavu. Preporuča ga se uzimati s dosta tekućine jer veže vodu na sebe.