Digest Suport 60 kapsula

-5%

89,00 kn

84,55 kn

-+

  • potiče bolju probavu i apsorpciju hranjivih tvari
  • pomaže ublažiti žgaravicu, nadutost, podrigivanje

U probavom sustavu ljudskog organizma nalaze se 22 različita enzima, nazivaju se enzimi probave i iznimno su važni za funkciju gastrointestinalnog trakta.

Enzimi probave su nam neophodni za razgradnju osnovne vrste hranjivih tvari koje unosimo u organizam, a to su: ugljikohidrati, masti i proteini. Glavni enzimi probave koji razgrađuju te hranjive tvari su amilaze (razgrađuju ugljikohidrate), proteaze (razgrađuju bjelančevine), lipaze (razgrađuju masti). Enzimi probave stvaraju se kao reakcija na prisutnost hrane u gastrointestinalnom traktu, a količina enzima probave je onolika koliko je potrebno za pravilnu probavu.

Međutim, uslijed nekih faktora kao što su stres, nedovoljno žvakanje hrane, jedenje u kasnim  noćnim satima, bolest, povišena temperatura i slično, dolazi do inaktivacije probavnih enzima, a kao posljedica toga i loša probava.

Znakovi inaktivacije probavnih enzima su žgaravica, nadutost, podrigivanje ili zatvor.

Suplementi probavnih enzima, a naročito proteaze, iznimno su cijenjeni i među  bodybuilderima i osobama koji rade na dobivanju mišićne mase, radi veće iskoristivosti proteina koji se unose u organizam putem prehrane ili u obliku proteinskih shakeova i slično.

Probavni enzim proteaza je također u nekoliko kliničkih ispitivanja pokazao sposobnost bržeg zacjeljivanja mišića, odnosno oporavka istih nakon napornog treninga.

Natrol Digest Support sadrži HemiSeb® – patentiranu kombinaciju više probavnih enzima specijaliziranih za pomoć pri problemima s nadutosti. HemiSeb® probavni enzimi posebno pomažu osobama čija prehrana se bazira na povrću kao što su brokula, cvjetača, kelj i mahunarke.

Natrol Digest Support je visokokvalitetni proizvod prihvatljive cijene koji sadrži kompleks probavnih enzima za optimalno funkcioniranje gastrointestinalnog trakta.

Mnogi suplementi probavnih enzima nižih cijena u svom sastavu uopće ne navode enzimatsku aktivnost sastojaka te po tome možemo prepoznati proizvod niže kvalitete jer zapravo ni neznamo što unosimo u organizam. Snaga pojedinog probavnog enzima očituje se u sposobnosti probavljanja određene količine hrane. Natrol Digest Support sadrži probavne enzime visoke enzimatske aktivnosti (snage), a to su proteaza I (10.450 HUT), proteaza II (8.300 FCC), amilaza (5.100 DU), lipaza (150 LU), celulaza (205 CMC), laktaza (100 LAC), invertaza (100 SU), maltaza (45 DU), HemiSeb® (27 HSU)

Dvije kapsule Natrol Digest Support sadrže 60 mg kalcija, 1000 mg kombinacije probavnih enzima (proteaza I, proteaza II, amilaza, lipaza, celulaza, laktaza, invertaza, maltaza), HemiSeb® kompleks (glukanaza, ksilanaza, pektinaza, fitaza) te ostale sastojke želatina, maltodekstrin, voda, magnezij stearat, silicij- dioksid.

Natrol Digest Support ne sadrži kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, umjetne boje i arome, dodani šećer, škrob ili konzervanse.

NAČIN PRIMJENE: 2 kapsule 3x dnevno, najviše 30min prije obroka