Eritrit (eritritol) – prirodni zaslađivač s 0 kalorija 500g

29,90 kn

-+

Eritrit je pogodan za dijabetičare, osobe koje žele izgubiti na težini i pogodan je za osobe koje su na anti-candida načinu prehrane  pa ne smiju konzumirati šećer.

Eritrit je prirodni šećerni alkohol. U malim količinama nalazi se u gljivama, kruški, lubenici, grožđu i u jelima koji se pripravljaju fermentacijom: u vinu, sojinom umaku i siru.

Poput većine šećernih alkohola, koristi se kao sredstvo za zaslađivanje. Slatkoća mu je 60-80% u odnosu na običan šećer. Okus mu je rashlađujući i sladak. Do 160°C ne gubi slatkoću i nema sekundarni okus. Može se dobro kombinirati sa drugim zaslađivačima.

Eritrit je:

Fermentiran – proizvodi se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu

Toplinski stabilan sve do 160 stupnjeva C.

Nekaloričan – Dok je većina šećernih alkohola nisko kalorična, eritritol ima nula kalorija.

Ne-glikemijski – Ne povećava razinu šećera u krvi – eritritol se smatra pogodnim za osobe koje boluju od dijabetesa, jer ne povećava razinu glukoze u plazmi niti inzulina.

Studije kancerogenosti su pokazale da eritritol, poput ksilitola nema kancerogena svojstva.

Eritrit ima status općenito prepoznat kao siguran (GRAS) od strane FDA, te je u širokoj primjeni u mnogim drugim državama kao što su Japan, Europska unija, Meksiko i Canada.

Sastav: 100% eritritol

Skadištenje: Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Upozorenje: Eritrit u periodu privikavanja može ubrzati probavne procese, a kod osjetljivih osoba i kod djece može izazvati proljev. Preporučuje se period privikavanja od 2-3 tjedna.

Upotreba: Kao i obični kristalni šećer. S obzirom da ne hrani gljive, nije moguće koristiti za pečenje kruha s kvascem te se ne može karamelizirati.