Ultra Omega 3-6-9 100 gel-kapsula

Cijena:234,99 kn

-+

Esencijalne masne kiseline ne mogu se sintetizirati u organizmu pa ih je potrebno unositi u dovoljnoj količini svakodnevnom prehranom. Da bi količina primijenjenih esencijalnih masnih kiselina zadovoljila naše stvarne potrebe, prehrana treba biti obogaćena namirnicama kao što su plava riba, školjke, mekušci, kukuruz, sjemenke suncokreta, biljno ulje i sl. Te masne kiseline mogu pripadati omega 3, 6 ili 9 masnim kiselinama, ovisno na kojem se položaju nalazi dvostruka veza između ugljikovih atoma u njihovoj kemijskoj strukturi.

Kal-ova Ultra Omega 3•6•9 dodatak je prehrani sa visokim udjelom ribljeg, lanenog i ulja boražine te sadrži sve omega važne kiseline. Zajedničko djelovanje ovih kiselina očituje se kroz uravnoteženje u širenju i skupljanju krvnih žila čime se regulira cirkulacija i dotok kisika prema srcu i mozgu ali i ostalim perifernim organima. Na taj način umanjuje se mogućnost razvoja ateroskleroze, a time i povišenog krvnog tlaka.

Sastojci u 4 perle:

Vitamin E (mješavina tokoferola) 40 IU (26,68 mg)
Ulje sjemenki lana (Linium usitatissimum) 1600 mg
– 848 mg alfa linolenske kiseline (omega 3)
– 188 mg linoleinske kiseline (omega 6)
– 300 mg oleinske kiseline (omega 9)
Riblje ulje 1600 mg
– 288 mg EPA eikozapentaenska kiselina (omega 3)
– 192 mg DHA dokozaheksaenska kiselina (omega 3)
Ulje sjemenki boražine (Borago officinalis) 1600 mg
– 512 mg linoleinske kiseline (omega 6)
– 304 mg gama linoleinske kiseline (omega 6)
– 312 mg oleinske kiseline (omega 9)

Uporaba: 1 perla do 4 puta dnevno uz obrok ili čašu vode

Upozorenje: Potrebno je prije uzimanja dodatka prehrani posavjetovati se s liječnikom ili  stručnom osobom.  Nije za osobe mlađe od 18 godina. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se uzimati kod abdominalne boli, ileusa, otežanog gutanja, o hormonima ovisnih tumora, trudnicama i dojiljama. Ne koristiti ako je zaštitna ovojnica na čepu oštećena.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Primjenu ovog proizvoda treba ograničiti kod osoba koji pate od jakih alergija ili nekih drugih netolerancija jer omega-6 kiseline mogu pojačano djelovati na intezitet alergijskih reakcija.