Zeolit (klinoptilolit) u prahu 500g

Cijena:280,00 kn

-+

Zeoliti su rijetki prirodni minerali vulkanskog podrijetla, nastali iz četiri elementa: zemlje, vatre, vode i zraka. Produkt su više milenijskog kemijskog procesa i prirodne reakcije između kondenzata vulkanskih para i oceanske vode u specifičnim geološkim uvjetima.

Poznate su brojne podvrste zeolita. Podvrsta zeolita koja se zove klinoptilolit i koji ima kristalnu molekularnu strukturu te se tradicionalno koristio u humanoj medicini.

Zeolit klinoptilolit ima strukturu rešetkastog kaveza sa snažnim negativnim nabojem, koji privlači i resorbira ione pozitivnog naboja kao na pr. teški metali, kancerogeni otrovi, organski otrovi , štetni radikali i  sve druge štetne tvari. Početak suvremene medicinske primjene zeolita klinoptilolita temelji se na njegovim iznimnim biofizikalnim svojstvima i svojstvu ionske izmjene, koji omogućuju istovremeni proces remineralizacije organizma i učinkovitu prirodnu detoksikaciju.

Za suvremenu medicinsku uporabu, Zeolit klinoptilolit podliježe procesu jedinstvene tribomehaničke mikronizacije i aktivacije, u kojem se multipliciraju njegova svojstva.

Zeolit je 100% prirodni mineral.

PORIJEKLO: SLOVAČKA

Zeolit klinoptilolit dolazi iz Slovačke.Više puta je tribomehanički aktiviran. Sadrži 97% klinoptilolita. Ispitan je i na Institutu za javno zdravstvo”dr.Andrija Štampar” i kod prof.Stanislava Kurajice, sa fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije,sveučilište u Zagrebu.Posjeduje i SGS certifikat kvalitete. Posuda i žličica imaju certifikat kvalitete, tj. nisu napravljeni od pfalata (otrova, koji plastici daju bijelu boju), nego je to medicinska plastika, koja nije napravljena od nafte

Proizvođač: Mineral Promet d.o.o.