Željezo bisglicinat u keliranom obliku 18mg x 100 kapsula

Cijena:119,90 kn

-+

Željezo je mineral važan za izgradnju crvenih krvnih zrnaca, prijenos kisika iz pluća u tkiva kao dio hemoglobina (bjelančevina u crvenim krvnim zrncima), te stvaranje mioglobina (bjelančevina koja tijekom velikih napora opskrbljuje organizam dodatnom energijom).

Željezo pospješuje imunitet, rast, tonus kože, te sprječava nastanak umora i slabokrvnosti koja je posljedica nedostatka željeza.

Povećana potreba za željezom može se pojaviti kod povećanog napora, kod sportaša, djece u periodu rasta, trudnica, dojilja te općenito ženske populacije (zbog menstruacije). Također, istraživanja pokazuju kako redukcijske dijete osiguravaju samo polovinu dnevnih potreba željeza, pa je u tom slučaju potrebna nadoknada.

U ovom proizvodu nalazi se kelirani oblik željeza - bisglicinat koji nije težak za želudac i ne izaziva zatvor kao anorganski oblici. Za najbolju bioiskoristivost željezo je poželjno konzumirati sa minimalno 500 mg C vitamina i vitaminima B kompleksa, posebno ako imate veći manjak željeza. U slučaju manjka željeza periodički kontrolirajte razinu željeza u laboratoriju.

Željezo doprinosi:

  • normalnoj funkciji imunološkog sustava
  • smanjenju umora i iscrpljenosti
  • normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobin