Zinc 15mg x 100 kapsula

89,90 kn

-+

Cink je jedan od najvažnijih minerala, potreban svakoj stanici našeg tijela, te je ključan u očuvanju imuniteta. Ima važnu ulogu u mnogim procesima u organizmu, te sudjeluje u aktivnosti oko 100 enzima koji omogućavaju biokemijske procese u tijelu.

Ovaj mineral je nužan za stvaranje tjelesnih stanica, pa je osobito važan za rast i razvoj djeteta u trudnoći te kasnije u djetinjstvu i adolescenciji. Neophodan je za zdravlje reproduktivnih organa, kod muškaraca za zdravlje prostate i plodnost (najveća je koncentracija cinka u tijelu upravo u muškim spolnim organima), a ženama može olakšati predmenstrualne i menstrualne tegobe. Nužan je i u procesu zacjeljivanja rana te opeklina, a važan je i za apetit te za osjetila okusa i mirisa. Cink održava dobar vid jača kosti, mišiće, kosu i nokte.

Nedostatak cinka izaziva umor, sklonost infekcijama, strije, krhku kosu i nokte, bolne zglobove (kod mladih ljudi), impotenciju, poremećeni menstruacijski ciklus. Dugotrajniji izostanak ovog važnog minerala može uzrokovati i ozbiljnije poremećaje u organizmu kao što su zaostatak u rastu, odgođena spolna zrelost, bolesti prostate, te razvoj ateroskleroze.

UPUTE ZA UPOTREBU: Preporučena dnevna doza cinka je 1 kapsula ili 15mg (osim ako stručna osoba ne preporuči veću količinu). Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak. Čuvajte izvan dohvata djece. Ne prekoračujte dnevne doze. Prehrambeni dodatak nije zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.

Sastojci u jednoj kapsuli: Cink (glukonat i pikolinat) 15mg (150% PU)

Ostali sastojci: želatina, srednjelančani trigliceridi, pročišćena voda, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat