Melop E – melem za ožiljke i strije 150ml

Cijena:129,00 kn

-+

Melop E

Melem za otklanjanje ožiljaka, keloida i posljedica nastalih opekotinom

Sastav
Melop – E je emulgirani ekstrakt ljekovitog bilja iz posljednje berbe u prirodnom nerafiniranom maslinovom ulju. Bez sintetičkih mirisa i boja, bez konzervansa.

Djelovanje
Ovaj melem svojim pogodnim ljekovitim sastavom vrlo efikasno djeluje kod opekotina prvog stupnja intenziteta, tako što se odmah po stavljanju, na opečeno mjesto bol smanjuje i gubi se eritem (crvenilo) u relativno kratkom vremenu. Veliki rezultat ovaj melem pokazao je u skoro potpunom smanjenju, odnosno otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.

Nаčin primjene kod opekotina
Osoba mora prethodno dobro oprati ruke. Ovo se postiže pranjem u toploj vodi sa sapunom uz upotrebu četkice. Nakon pranja, vodu s ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol).
Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina, gdje je na opečenom mjestu ostala nepovrijeđena koža zahvaćena jačim eritemom (crvenilom). Zato treba hitno reagirati, tj. tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mjesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod djelovanjem melema, sve dok se crvenilo ne izgubi. Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opekotinu, koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može trajati 2—4 sata od momenta kada je melem stavljen na opekotinu.

Nаčin primjene kod ožiljaka i keloida
Keloide, deformirano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom „divlje meso“) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dječjeg ili glicerin sapuna, a zatim to mjesto osušiti čistim mekim ručnikom.
Tako pripremljeno mjesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5—10 minuta uz povremeno dodavanje melema. Ovo činiti ujutro i navečer prije spavanja. Kod starijih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20—30 minuta uz primjenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, navečer prije spavanja, na ožiljke i keloide staviti četvorostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć. Terapija traje ovisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.

Neželjeni efekti
U dugogodišnjoj praksi nisu zapažene neželjene pojave.

Način čuvanja
Melem se čuva na sobnoj temperaturi zaštićen od svjetla.

Pakiranje
150ml

Napomena
Prije svake upotrebe snažno promućkati.

Povezani proizvodi