Black Cumin Seed (Crni kim) 400 mg 60 kapsula - Swanson

79,90 kn

-+

Crni kim se u tradicionalnoj medicini koristi od davnina. Ulje crnog kima pronađeno je u grobnici Tutankamona, a Kleopatra ga je navodno koristila za ljepotu svoje kose i kože. Hipokrit se koristio uljem kima za probavne probleme. Do danas je provedeno preko 600 studija utjecaja ulja crnog kima na zdravlje. Najviše studija odnosi se na njegove aktivne komponente nigelon i timokinon, no ulje kima, između ostalog, sadrži i dobro poznate vitamine B1, B2 i B3, beta sitosterol, folnu kiselinu, kalcij, željezo, bakar, cink, alfa linolensku kiselinu, omega-3 i omega-6 masne kiseline. Crni kim se tradicionalno koristio kod liječenja tegoba dišnog sustava, atopijskog dermatitisa, jetrenih i želučanih tegoba, te kao prevencija nastanka sezonskih alergija i kod potrebe za osnaživanjem imunološkog sustava.

Sastojci u dnevnoj dozi: Tri kapsule sadrže 1200 mg praha sjemena crnog kima Nigella sativa,

Sastojci: Prah sjemena crnog kima Nigella sativa, želatina, može sadržavati jedno ili više od sljedećeg: mikrokristalna celuloza (biljna vlakna), magnezijev stearat, silicij dioksid.

Način primjene: Jednu kapsulu 1-3 puta dnevno s čašom vode.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.