L-Lysine 500mg x 100 kapsula

L-Lysine 500mg x 100 kapsula

17,78  (133,96 kn)

Nema na zalihi

Lizin je jedna od esencijalnih aminokiselina koje se prirodno nalaze u proteinima životinjskog podrijetla. Naše ih tijelo nije u stanju samo proizvoditi, pa ih je nužno unositi hranom ili dodacima prehrani.
Neophodan  je za stvaranje antitijela, enzima, hormona i vezivnih tkiva. Potreban je za pravilan rast i razvoj kostiju kod djece. Ima ključnu ulogu u proizvodnji karnitina, pomaže apsorpciju kalcija i formiranje kolagena. Istraživanja su pokazala kako redovito uzimanje lizina u kombinaciji s  vitaminom C s bioflavonoidima, može spriječiti pojavu herpesa. Također je dobar kao pomoć pri oporavku nakon operacija i sportskih ozljeda. Važan je faktor u procesu stvaranja mišićne mase jer s drugim aminokiselinama predstavlja gradbeni blok za sve proteine u tijelu. Može pomoći i kod jačanja imuniteta, pomaže smanjenje umora i povećanje koncentracije.
Manjak u organizmu ove iznimno bitne aminokiseline najviše pogađa stariju populaciju, naročito muškarce. Nedostatak lizina može uzrokovati anemiju, razdražljivost, gubitak apetita i energije, vrtoglavicu, mučninu, gubitak težine, otežanu koncentraciju, opadanje kose, upalu očiju, enzimske poremećaje.
UPUTE ZA UPOTREBU: Preporučena doza proizvoda L-Lysine je 1 kapsula dnevno. Za liječenje herpesa preporuča se popiti jednu do tri kapsule od 500 mg dnevno ili otvoriti kapsulu i direktno je nanijeti na herpes. Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak. Čuvajte izvan dohvata djece. Ne prekoračujte dnevne doze. Prehrambeni dodatak nije zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.
Sastojci u jednoj kapsuli: L-lizin (iz L-lizin hidroklorida) 500mg
Sastojci: želatina, pročišćena voda, celuloza, srednjelančani trigliceridi, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat