L-Glutamine 500mg x 100 kapsula

L-Glutamine 500mg x 100 kapsula

26,54  (199,97 kn)

1 na zalihi

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u tijelu, koja pomaže sintezu drugih aminokiselina. Važan je za probavu, jetru, moždane funkcije, jak imunitet. Sudjeluje u nastanku glutationa, važnog staničnog antioksidanta. Ova aminokiselina se najviše troši u probavnom sustavu gdje se koristi kao energetski izvor za metaboličke procese. Pomaže obnavljanje tankog i debelog crijeva, te je učinkovita pomoć kod čireva na želucu.
Intezivni psihički i fizički napori, kao što su bavljenje sportom, bolest ili operacija mogu dovesti do intenzivnijih potreba za glutaminom. Glutamin se tada crpi iz mišića pa dolazi do propadanja mišićnog tkiva.
Nezaobilazan je prehrambeni dodatak za sportaše koji povećava snagu i izdržljivost, stimulira sintezu hormona rasta i akumulaciju glikogena u mišićima te pomaže zaštitu organizma uslijed fizičkih i psihičkih opterećenja. Također, smanjuje želju za slatkim i alkoholom, te je izvrstan pomagač u borbi protiv suvišnih kilograma.
Preporučena doza glutamina je 1 kapsula dnevno ili po preporuci stručne osobe. Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak. Čuvajte izvan dohvata djece. Ne prekoračujte dnevne doze. Prehrambeni dodatak nije zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.
Sastojci u jednoj kapsuli: L-glutamin 500mg
Ostali sastojci: želatina, celuloza, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev silikat, silicijev dioksid, magnezij stearat, srednjelančani trigliceridi.