Guarana ekstrakt 200mg x 90 kapsula

Guarana ekstrakt 200mg x 90 kapsula

14,90  (112,26 kn)

povećava budnost i koncentraciju
smanjuje umor i napetost

Guarana (Paullinia cupana)  je biljka penjačica podrijetlom iz južnoameričkih područja oko rijeke Amazone. Svaki plod guarane sadrži po jednu crnu sjemenku koja je okružena crvenom mesnatom kožicom. Sjemenke guarane se skupljaju pri dozrijevanju, peku se i uklanja im se vanjski dio. U Brazilu je guarana visokocijenjena biljka koja se konzumira svakodnevno, a još je nazivaju i „eliksirom dugog života“ te joj pripisuju antidepresivna i antistresna djelovanja, a također vjeruju da djeluje kao afrodizijak, sprječava prerano starenje te pomaže ženama da zadrže mladolik izgled kože. Guarana sadrži fitokemikalije poput stimulansa teobromina, teofilina i kofeina. Guarana sadrži 3-5% kofeina što je znatno više od kave koja u sebi sadrži 1-2% kofeina. Kofein iz guarane stimulira središnji živčani sustav, smanjuje apetit, potiče proces metabolizma i smanjuje psihički i fizički umor, a njegovo stimulirajuće djelovanje traje i do šest sati. Teobromin iz guarane je sastojak koji pomaže razgradnju masti u organizmu, a smanjuje i postotak masnoća u krvi te također pomaže čišćenju crijeva. Djelovanje guarane može pojaćati snagu i izdržljivost pri tjelovježbi pa je zbog toga veoma cijenjena među sportašima. Guarana se često nalazi u preparatima za mršavljenje, energetskim i osvježavajućim napitcima, a od nje se rade i kokteli, razni shakeovi, dodaci prehrani u raznim oblicima. Natrol Guarana kapsule su koncentrirane i sadrže standardizirani 4:1 ekstrakt sjemenki guarane s najmanje 8% kofeina za optimalne rezultate. Guaranu nije preporučljivo uzimati 6-8 sati prije spavanja.
Jedna Natrol Guarana kapsula sadrži 200 mg ekstrakta guarane (Paullinia cupana) i ostale sastojke: rižino brašno, želatina, maltodekstrin, voda, magnezijev stearat.
Natrol Guarana kapsule ne sadrže kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, dodani šećer, škrob ili konzervanse.
NAČIN PRIMJENE: 1 kapsula dnevno prije doručka, a može se ponovno uzeti i prije ručka