Acetyl L-Carnitine 500mg x 100 kapsula

209,90 kn

-+

L-karnitine je aminokiselina koji se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a pospješuje pretvaranje masti u energiju tako da transportira masti u stanične mitohondrije što ga čini cijenjenim dodatkom prehrani za pomoć pri gubitku suvišnih masnih naslaga.
L-carnitine je jedna od najboljih tvari za poticanje kognitivnih funkcija, za prevenciju kroničnog umora (sprečava stvaranje mliječne kiseline u mišićima) i pozitivno djeluje na rad srca.

Acetil L-karnitin je poseban oblik te aminokiseline koji se zahvaljujući svojoj strukturi brže apsorbira i bolje djelujue od običnog L-karnitina. Na taj način obnavlja energetsko stanje organizma, posebice mozga i ostatka živčanog sustava. Kako puno stanja u organizmu ” kreće od mozga” tako djelovanjem na živčani sustav acetilirani L-karnitin posredno djeluje i na obrambeni sustav našeg organizma čime se spriječevaju razne infekcije i poremećaji imunološkog sustava. Uzimanjem acetiliranog L-karnitina ubrzava se oporavak od moždanog udara i smanjuje se napredovanje simptoma Alzheimerove bolesti i demencije općenito.

Acetil L-karnitin se posebno preporučuje kao dopuna pravilnoj prehrani nakon 40 godine života jer tada počinje opadati njegova produkcija u tijelu.

Renomirani američki proizvođač dodataka prehrani Swanson ima jedan od najboljih Acetil L-karnitina.

NAČIN PRIMJENE: 1 kapsula 1-2x dnevno uz čašu vode

SASTAV U 1 KAPSULI: sadrži 500mg acetil L-karnitina

Povezani proizvodi