Cinnamon Extract (ekstrakt cimeta ) 1000mg x 80 tableta

Cinnamon Extract (ekstrakt cimeta ) 1000mg x 80 tableta

12,61  (95,01 kn)

Cimet je zimzelena biljka koja može narasti 5-8 metara u visinu, ali uzgajivači stablo režu pri dnu kako bi se postigao grmoliki oblik.

Za konzumaciju je najbitnija unutrašnja kora cimeta koja se skuplja svake druge godine na stablima starim osam ili više godina.

Cimet je poznat i veoma cijenjen element u tradicionalnoj medicini Indije već više od 5000 godina gdje, a u srednjem vijeku se smatrao statusnim simbolom.
Cimet je poznat je po svojim blagotvornim učincima na organizam, ali i po svojoj neodoljivoj aromi. Cimet nalazimo  podjednako  u slastičarskim i kozmetičkim proizvodima te kao sastavni dio dodataka prehrani. Kora cimeta (Cinnamomum ramulus) sadrži 1-4 % eteričnog ulja koje se sastoji od cinamaldehida s udjelom od 75 – 90%. Ostale važne sastavnice su: salicil-adehid, metilsalicilaldehid, metil-eugenolcimetaldehida i kumarin. Kora cimeta ima antiseptičko, antimikrobno i protuupalno djelovanje, djeluje blagotvorno na gastrointestinalni sustav, ublažava bol i djeluje kao sredstvo protiv nadutosti, potiče zagrijavanje tijela i koristan je za cirkulaciju.
Cimet  može pomoći i oboljelima od diabetesa tipa 2, zbog toga što utječe na osjetljivost na inzulin; stimulira receptore inzulina i inhibira enzime koji ga inaktiviraju pa tako značajno pospješuje staničnu potrošnju glukoze i uravnotežuje razinu šećera u krvi. Istraživanja  u kojima su sudjelovale osobe oboljele od dijabetesa tip 2 pokazala su da se, nakon tretmana s ekstraktom cimeta, osim smanjenja serumske glukoze, reduciraju i ukupni i LDL kolesterol.

Ekstrakt cimeta pokazuje i značajno antioksidativno djelovanje koje može ublažiti oksidativni stres kod pretilih ljudi, jedan od najvažnijih čimbenika u  razvoju dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, upalnih procesa ili ateroskleroze. Natrol Cinnamon Extract je ekstrakt cimeta potpuno topiv u vodi, nema kalorijsku vrijednost te ne sadrži kumarin. Kumarin je oksidirani heterociklički spoj koji ima moguće toksično djelovanje posebno na rad jetre i bubrega, a sastavni je dio kore cimeta. Zbog prisutnosti kumarina i očite komplikacije pri svakodnevnoj konzimaciji dovoljnih količina cimeta u prahu, preporuča se suplementirati cjenovno prihvatljivim ekstraktom cimeta, a cimetov prah i štapiće ostaviti za upotrebu u kulinarstvu.

Jedna tableta Natrol Cinnamon Extracta sadrži 500mg ekstrakta kore cimeta (Cinnamomum ramulus) te ostale sastojke: kalcijev fosfat, celuloza, stearinska kiselina, maltodekstrin, silicijev dioksid, karboksimetilceluloza, magnezijev stearat, glicerin, karnauba vosak. Potrebno je uzeti dvije tablete ekstrakta cimeta jednom dnevno uz obrok.

Natrol Cinnamon Extract ne sadrži kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, dodani šećer, škrob ili konzervanse.

  • pomaže metabolizam glukoze
  • održava optimalnu razinu šećera u krvi
  • antiseptičko, antimikrobno, protuupalno djelovanje

NAČIN PRIMJENE: dvije tablete jednom dnevno uz obrok.