Đumbir kao saveznik ljepote

Čaj od đumbira, bomboni, žvake, sušeni đumbir, đumbir u prahu, kapsulama, tabletama... Sve su to načini na koje možemo konzumirati ovaj magičan korijen i tako pridonijeti zdravlju svoga organizma. Svi smo upoznati s činjenicom da je đumbir prirodni lijek protiv mučnine, da ima protuupalno i analgetičko djelovanje, da može umanjiti bolove i upalu kod artritisa te da ga korstimo za ublažavanje simptoma gripe i prehlade. Sve su to zdrastveni benefiti zbog kojih popularnost đumbira ne jenjava. Osim već spomenutih zdrastvenih benefita, đumbir nam pomaže i u održavanju ljepote. U idućih nekoliko redaka možete saznati top 5 načina na koji đumbir sudjeluje u održavanju ljepote našeg tijela.

1. ODRŽAVA ČISTU I SJAJNU KOŽU

Ukoliko se borite protiv diskoloracije i ostalih promjena na koži, isprobajte poznatu masku od limuna, meda i đumbira. Jednostavno pomiješajte 2 žlice meda, 2 žlice limunovog soka i šaku naribanog đumbira. Smjesu ostavite oko 30 minuta u hladnjaku te ju nanesite na lice i pustite da odstoji 10 minuta. Đumbir je prirodni antiseptik što ga čini izuzetno korisnim u tretmanu protiv bora, a u kombinaciji s medom zagladit će kožu, ujednačit ten i dati koži sjaj, mekoću i podatnost.

2. ODRŽAVA ZDRAVO TJEME

Nečisto i masno tjeme glavni je uzrok opadanja kose, ali i u ovom slučaju pomoć možemo potražiti u đumbiru. S obzirom na njegovo bogatstvo mineralima i esencijalnim uljima, naribani đumbir možete koristiti kao dodatak regeneratoru kako bi spriječili prerani gubitak kose.

Ako vas ipak muči svrab tjemena, pomiješajte đumbir s kokosovim uljem uz dodatak malo gela od aloe vere. Takva kombinacija spriječava svrbež i tjeme ostavlja potpuno čisto.

3. POMAŽE U GUBITKU SUVIŠNIH KILOGRAMA

Isprobali ste sve, ali tih nekoliko kilograma viška nikako ne možete izgubiti. U Ayurvedi smatraju da je đumbir jedan od glavnih saveznika kod gubitka masnih naslaga. Žličicu naribanog đumbira možete dodati svome čaju, ili ga koristit u pripremi glavnog jela.

4. POTIČE PROBAVU

Vezano na prethodnu točku, važno je napomenuti kako đumbir  potiče i rad probavnog sustava. Na taj način, hrana koju pojedemo se bolje i brže apsorbira tj. vitamin i minerali iz hrane su nam više dostupni, ne dolazi do nakupljanja hrane u crijevima te nastanka neugodnih grčeva. Đumbir može biti koristan i kod ublažavanja menstrualnih grčeva.

5. SPRIJEČAVA DJELOVANJE SLOBODNIH RADIKALA

Slobodni radikali nespareni su elektroni koji našem organizmu mogu nanjeti veliku štetu. Ta šteta se očituje na više razina...Od bezazlenih, ali neugodnih akni do teških kroničnih bolesti. Svakodnevno ispijanje šalice domaćeg čaja od đumbira može Vam pomoći u borbi protiv tih malenih, ali beskrajno štetnih čestica.

Kategorija novosti: