Biotin 1000mg x 100 tableta

Biotin 1000mg x 100 tableta

11,81  (88,98 kn)

Nema na zalihi

  • povoljno utječe na zdravlje i ljepotu kose i noktiju
  • vegetarijanska formula

Biotin (vitamin H spada u skupinu B vitamina, a dio je biosinteze masnih kiselina, glukoneogeneze (GNG) metaboličkog procesa proizvodnje glukoze iz supstanca koji po sastavu nisu ugljikohidrati.

Biotin je ključan u procesu proizvodnju energije te sintezu nekih aminokiselina poput L-leucina, L-isoleucina, L-valina. Biotin je također cijenjen zbog sudjelovanja u tvorbi keratina. Keratin je glavna građevna jedinica noktiju i kose pa poticanjem tvorbe keratina, biotin pomaže zdravlje i ljepotu noktiju i kose.
Biotin je vitamin topiv u vodi, nalazi se u svim stanicama organizma, a posebice u jetri, bubrezima, mišićima i mozgu.
Nedostatak biotina u organizmu očituje se se kožnim promjenama kao što su ljuskavost i eruptivne promjene na koži, te opća iscrpljenost, loš metabolizam masnoća slično.
Najbogatiji prirodni izvor biotina je svakako kvasac (Saccharomyces cerevisiae), no budući da svakodnevna konzumacija kvasca nije svakome primamljiva, preporučuje se uzimanje  biotina u obliku dodatka prehrani za optimalne učinke na zdravlje kose, noktiju i kože te općenito povećanje energije.

Istraživanja su pokazala da suplementiranje biotina može bitno popraviti stanje noktiju, kože i kose, a biotin se koristi i u pomoći pri stanjima kao što su alopecija i dermatitis.

Tvari koje otežavaju apsorpciju biotina u organizam su kava, alkohol i antibiotici koji uništavaju crijevne bakterije pa se nakon duže primjene antibiotika svakako preporučuje uzimanje biotina kao dodatka prehrani. Biotin je također visokocijenjen među sportašima te onima koji se bave težim fizičkim radom budući da se biotin troši na razgradnju mliječne kiseline.

1 tableta sadrži: 1000mg biotina, 46mg kalcija te ostale sastojke: celuloza, stearinska kiselina, magnezijev stearat, silicijev dioksid, metilceluloza, glicerin, celulozna guma.

Natrol Biotin tablete ne sadrže kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, dodani šećer, škrob ili konzervanse.

NAČIN PRIMJENE: 1 tableta 1x dnevno uz obrok