Folic Acid 600mcg x 100 tableta

Folic Acid 600mcg x 100 tableta

10,49  (79,04 kn)

Nema na zalihi

Folna kiselina (vitamin B9) je jedan od vitamina iz B skupine koji tijelu pomažu pretvoriti hranu u energiju. Pomaže pravilno funkcioniranje mozga i živčanog sustava, mentalno i emocionalno zdravlje, te zdravlje jetre, kože, kose i očiju. Neophodna je u obnovi stanica i eritrocita.

Jedan je od najvažnijih vitamina u prva 3 mjeseca trudnoće, kad nedostatak može izazvati oštećenje ploda. pa trudnice zahtijevaju više tog važnog vitamina. Deficita folne kiseline kod trudnica može prouzročiti nepravilan razvoj središnjeg živčanog sustava fetusa, a u ekstremnim slučajevima mogu se javiti rascjep kralježnice, rascjep gornje usne ili druge malformacije.

Vitamin B9 je neophodan za pravilno funkcioniranje mozga, produkciju DNA i RNA i ubrzan rast stanica. Surađuje s vitaminima B6 i B12 u kontroli homocisteina povezanog sa srčanim bolestima. Zbog toga što je topiv u vodi, tijelo ga ne može pohraniti pa dolazi do deficita zaliha u organizmu. Preporuča se suplementacija uz terapiju antidepresiva.

UPUTE ZA UPOTREBU: Preporučena doza folne kiseline je 1 tableta dnevno. Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak. Čuvajte izvan dohvata djece. Ne prekoračujte dnevne doze. Prehrambeni dodatak nije zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.

Sastojci u jednoj tableti: folna kiselina 600µg (300% RDA)

Ostali sastojci: rižino brašno, želatina, srednjelančani trigliceridi, pročišćena voda, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid, kroskarmeloza natrij, emulgator: sojin lecitin, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat.