B-50 kompleks 60 vege kapsula

B-50 kompleks 60 vege kapsula

15,66  (117,99 kn)

Nema na zalihi

Vitamini B skupine su esencijalni nutrijenti, za metabolizam i proizvodnju energije. Topivi su u vodi i imaju  brojne važne zadaće u organizmu. Fiziološka funkcija im je usko povezana, pa nedostatak jednog vitamina iz B kompleksa može dovesti do poremećaja u funkciji drugih.

Neophodni su za proces stvaranja energije, metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, zdravlje živčanog sustava, stvaranje krvnih stanica, pravilan rad jetara i probavnog sustava te zdravlje kože i kose. Najpoznatiji su po tome što osiguravaju energiju i učinkovita su pomoć kod stresa. Uključeni su u procese sinteze DNA i RNA te njihov deficit najviše pogađa stanice koje se učestalo dijele kao što su eritrociti, stanice kože ili stanice fetusa. Manjak vitamina iz B skupine može uzrokovati anemiju, probleme s kožom, kosom i noktima. Također, deficit B6 i B12 vitamina, povezan je s rizikom od nastanka atroskeroze i bolestima krvožilnog sustava, u prvom redu povišenog kolesterola.

Posebno se preporučuje nadopuna vitamina iz B skupine osobama koje pate od umora, manjka energije, stresa, loše koncentracije i kožnih problema.

UPUTE ZA UPOTREBU: Preporučena dnevna doza B-50 je 1 kapsula (osim ako stručna osoba ne preporuči veću količinu). Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak. Čuvajte izvan dohvata djece. Ne prekoračujte dnevne doze. Prehrambeni dodatak nije zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.

NAPOMENA: Uzimanje B kompleksa u dozama od 50-100mg dnevno može obojiti urin žućkasto ili fluorescentno što je sasvim normalno i znak je dobre apsorpcije i kvalitetnih formulacija B kompleksa.

Sastojci u jednoj kapsuli:

vitamin B1    50 mg (4545%PU)
vitamin B2    50 mg (3571%PU)
niacin    50 mg (313%PU)
vitamin B6    50 mg (3571%PU)
folna kiselina    400 μg (200%PU)
vitamin B12    50 μg (2000%PU)
biotin    50 μg (100 %PU)
pantotenska kiselina    50 mg (833 %PU)
kolin    20,6 mg
inozitol    50 mg
para-amino benzojeva kiselina    50 mg