Limunska kiselina 1 kg

Cijena:29,90 kn

-+

Svestrana i široko rasprostranjena organska tvar, limunska kiselina je bezbojni kristalni spoj, koji pripada obitelji karboksilnih kiselina.

Limunska kiselina prisutna je u skoro svim biljkama i tkivima mnogih životinja. Najveću koncentraciju limunske kiseline pronalazimo u limunu i drugim agrumima.

Najprije se limunska kiselina dobivala iz soka limuna. Švicarski kemičar Carl Wilhelm Scheele je prvi dobio limunsku kiselinu 1784 godine iz limuna, koristeći gljivicu Aspergillus niger.

U naše vrijeme limunska kiselina većinom se dobiva fermentacijom šećera trske ili melase u prisutnosti Aspergillus niger, a ponekad - iz limuna ili ananasa. Dakle, limunska kiselina nije kemija - kako mnogi misle.

Limunska kiselina se naširoko primjenjuje u prehrambenoj industriji. Možete ju pronaći u cijelom nizu proizvoda - u bezalkoholnim pićima, sokovima, pecivima, siru, namazima, kolačima, keksima, sladoledu, pekmezima, marmeladama, gotovim juhama i umacima, konzervama itd.

Sastojci i nutritivne vrijednosti

Sastojci: limunska kiselina

Neto količina: 1000 g

Način čuvanja: na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.

Proizvođač/Odgovoran u RH: NUTRIMEDICA d.o.o., Udbinska 34, 10000 Zagreb.

Način dostave i plaćanje

Za vrijednost narudžbe iznad 300kn dostava je BESPLATNA.
Dodatne pogodnosti

  • za vrijednost narudžbe Nutrimedica, Swanson, Lemon Pharm i Castagno proizvoda iznad 300kn, dostava se vrši unutar 2-4 radna dana, a cijena dostave je BESPLATNA.

GLS ekspresna dostava na području Hrvatske

  • za uslugu GLS brze kurirske dostave, isporuka se vrši unutar 1-2 radna dana, a cijena same dostave iznosi 27,90kn.

Možete platiti na razne načine: virmanom, pouzećem i uplatom na račun (svim poznatim karticama – najsigurnijim i najrasprostranjenijim servisom za plaćanje na planeti putem 100% sigurno online sustava za kartično plaćanje Corvus).