Green Tea (ekstrakt zelenog čaja) 500mg x 60 kapsula

Stara cijena:89,00 kn
Cijena:84,55 kn
Ušteda:5%

-+

  • pomaže općem zdravlju organizma
  • djeluje protiv iscrpljenosti

Čaj (Camellia sinensis) je grm koji može narasti i do 10 metara, no uobičajeno se orezuje na visinu od metra. Čaj je najvažnija je poljoprivredna kultura Indije i Kine, a bere se tokom cijele godine i to samo lisni pupovi zajedno s najbliža dva mlada lista. Zeleni i crni čaj su zapravo ista biljka, no razlika je u sušenju. Zeleni čaj se blago pari, a crni čaj se fermentira. Aktivni sastojci zelenog čaja imaju snažnije djelovanje od crnoga. U tradicionalnoj kineskoj medicini zeleni čaj se već koristi tisućama godina i preporuča se za mnoge tegobe kao što su glavobolja, depresivna stanja i premorenost. Također se vjeruje da konzumacija zelenog čaja produžava životni vijek. U čaju se nalaze polifenoli, katehini koji djeluju kao antioksidansi pa zaustavljaju peroksidno djelovanje slobodnih radikala. Suvremena istraživanja ukazuju i na dobrobit zelenog čaja u prevenciji različitih vrsta karcinoma, posebno karcinoma prostate, gušterače i debelog crijeva. Antioksidansi iz čaja sprječavaju stvaranje kancerogene tvari nitrozamina iz hrane u kojoj ima nitrata te tako preveniraju nastajanje karcinoma. Zahvaljujući kofeinu, čaj također ima i diuretički učinak te djeluje protiv iscrpljenosti. Zbog takvih učinaka, zeleni čaj je cijenjen i kao pomoć pri gubitku tjelesne težine.

1 kapsula ekstrakta sadrži: 500mg ekstrakta lista zelenog čaja (Camellia sinensis), od toga 250mg polifenola, 125mg katehina, 35mg kofeina te ostale sastojke: želatina, voda, magnezij stearat, rižino brašno, silicij.

Natrol Green Tea ekstrakt ne sadrži kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, umjetne boje i arome, dodani šećer ili konzervanse.

NAČIN PRIMJENE: 1 kapsula 1x dnevno uz obrok