Astaksantin 10 mg x 60 softgel kapsula - Nutrimedica

Cijena:229,90 kn

-+

Astaksantin nastaje iz mikroalgi koje su bile i prvi izvor astaksantina odobrenog za ljudsku prehranu od strane američkog udruženja za hranu i lijekove.

Astaksantin je karotenoid, molekula koje se u prirodi stvaraju u biljkama i njihovim mikroskopskim srodnicima – mikroalgama. To je crveni pigment koji se nalazi i u različitim organizmima: ljuskarima – škampima, rakovima i jastozima te lososu. Najbolji prirodni izvor astaksantina, koji se i komercijalno uzgaja i prerađuje, je mikroalga Hematococcus pluvialis.

Osnovno svojstvo astaksantina je snažna antioksidativna aktivnost.

Astaksantin je prirodni dodatak i potpunosti je dobiven iz organskih mikoroalgi uzgojenih u čistim vodama oceana. Jedna tableta sadržava čak 4mg prirodnog astaksantina – najjačeg antioksidansa dobivenog iz algi.

Sastojci u dnevnoj dozi: 1 kapsula sadrži 10 mg astaksantina iz ekstrakta alge Haematococcus pluvialis

Ostali sastojci: želatina, glicerin biljnog porijekla, pročišćena voda, sojino ulje bez gMO, astaksantin iz ekstrakta morske alge Haematococcus pluvialis, antioksidans: prirodni tokoferoli.

Način primjene: jednu kapsulu dnevno iza obroka.

Registracija: dodatak prehrani

Pakiranje: 60 softgel kapsula

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Način čuvanja: Na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Proizvođač/ Odgovoran u RH: Nutrimedica d.o.o., Udbinska 34, 10 000 Zagreb

Zemlja podrijetla: SAD