Mega Taurine 1000mg x 50 kapsula

99,99 kn

-+

Taurin je neesencijalna aminokiselina, rasprostranjena  po čitavom organizmu. Možemo ga naći u srcu i krvi, mišićima, mozgu, centralnom živčanom sustavu..

Gradivni je element ostalih aminokiselina, ključna je komponenta žuči koja je neophodna za razgradnju masti, a budući da se nalazi i u očima, smatra se neophodnim i za održavanje vida i zdravlja očiju. U tjelu se ponaša slično inzulinu jer poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina. Štiti mozak, te se koristi u liječenju epilepsije, hiperaktivnosti, slabog rada mozga, te tjeskobe. Konzumacija može koristiti djeci s Down sindromom i mišićnom distrofijom.

Sve vrste stresa, uključujući i bavljenje sportom, troše taurin u velikoj mjeri, a on je neophodan u sprječavanju  razgradnje mišića uslijed velikih napora. Ljudi koji boluju od dijabetesa, također imaju veću potrebu za taurinom. Može se sintetizitirati iz cisteina i metionina, ali samo uz dovoljno vitamina B-6. Kod vegetarijanaca je takva sinteza u mnogim slučajevima nedostatna.

UPUTE ZA UPOTREBU: Preporučena doza proizvoda Mega Taurine je 1 kapsula dnevno ili po preporuci stručne osobe. Proizvod je namijenjen odraslim osobama kao prehrambeni dodatak. Čuvajte izvan dohvata djece. Ne prekoračujte dnevne doze. Prehrambeni dodatak nije zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Uz konzumaciju ovog dodatka prehrani, preporučuje se uravnotežena prehrana i zdrav način života.

Sastojci u jednoj kapsuli: Taurin 1000mg

Sastojci: želatina, pročišćena voda, srednjelančani trigliceridi, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid, magnezijev stearat