L-Arginine (AjiPure®) with L-Ornithine 500/250mg x 90 kapsula

-15%

199,90 kn

169,91 kn

-+

SASTAV: jedna kapsula sadrži 50 mg aminikiseline L-Arginin i 250mg aminokiseline L-Ornitin

L-Arginin je amonokiselina, jedna od građevnih jedinica proteina. Prvenstveno se nalazi u hrani životinjekog podrijetla kao što su crveno meso, meso peradi, riba i jaja.
Vrlo je važan za ljudski organizam je je dio procesa stvaranja dušikovog oksida, tvari koja poboljšava vazodilataciju (širenje) krvnih žila čime se postiže bolji protok krvi.
Dušikov oksid djeluje na snižavanje krvnog tlaka, poboljšava cirkulaciju te spriječava stvaranje krvnih ugrušaka čime se smanju rizik za srčani infarkt i moždani udar. L-Arginin sam po sebi snižava kolesterol što također pozitivno djeluje na kardiovaskularno zdravlje.

Osim za kardiovaskularno zdravlje važan je i za zdravlje imunološkog sustava, živčanog sustava, optimizira funkciju jetre, djeluje na libido i povećanje seksualne energije, potiče rast i oporavak od trauma.

L-Arginin pozitivno djeluje i na rast mišićne mase pa je kao takav poželjan u obliku dodataka prehrani za sportaše. Na imunološki sustav djeluje na način da pojačava rad tjelesnih stanica ubojica i neutrofila pa je organizam onda bolje zaštićen od infekcija i zloćudnih bolesti.

Ornitin je neproteinska aminokiselina što znači da ne izgrađuje proteine. On je dio biokemijskog ciklusa uree i sudjeluje u stvaranju drugih aminokiselina kao što su glutaminska kiselina i prolin. L-Ornitin djeluje na snižavanje amonijaka u organizmu i važan je za zdravlje jetre. Posebno dobar učinak ima kod osoba sa jetrenom encefalopatijom i kod osoba koje bave sportovima izdržljivosti. Kako je dio metabolizma nekoliko drugih aminokiselina važana je i za rast i očuvanje mišične mase.

Swanson nudi jedinstvenu kombinaciju AjiPure® L-Arginina i L-Ornitina. AjiPure® tehnologija dobivanja čistih aminokiselina temelji se na korištenju neživotinjskih sirovina i metodama koje osiguravaju čiste, visokokvalitetne aminokiseline. U Swasonovim kapsulama nalazi se pravi omjer ove dvije aminokiseline koji pozitivno djeluje na mišićnu masu i stvaranje dušikovog oksida.

Proizvod je prihvatljiv vegetarijancima i veganima.